Rart at vide om din rejse til Sydafrika:

VEJRET

Sydafrika er et spændende rejsemål året rundt. De har sommer, når vi har vinter. Når de har vinter, bliver der aldrig rigtig koldt. Sydafrikas sommer- og regntid er fra november til februar, og i den periode svinger vejret fra sol til regn og undtagelsesvis tropestorm. Dog er der overvejende solskin.

Vejrstatistik

JAN

FEB

MAR

APR

MAJ

JUN

JUL

AUG

SEP

OKT

NOV

DEC

Gennemsnitstemp.

29

29

28

27

25

23

23

25

27

27

27

28

Nattemp.

19

19

18

14

10

6

6

9

12

14

17

18

 

VALUTA

Den Sydafrikanske valuta er Rand. Kursen er 30-40% lavere end den danske krone. Du kan med dit internationale kreditkort hæve penge i pengeautomater. Start med den i lufthavnen. Du kan hæve max 2.000 Rand pr. dag pr. kort.

De tager også imod Euro og Dollar, men de foretrækker Rand. På selve Lodgen kan du betale med kort, men du kan ikke trække over beløbet. Det er svært at få fat i en pengeautomat på ferien. Så hav penge med hjemmefra, og forbered dig på at du ikke kan købe ret meget på turen. Du kan ikke bruge eller veksle danske kroner overhovedet.

DRIKKEPENGE

Drikkepenge er vigtige i et land som Sydafrika, hvor lønningerne for folk i servicebranchen ofte er så lave, at de ikke kan leve af den løn de tjener.

Drikkepenge er selvfølgelig frivilligt og det er helt op til dig selv, hvor meget du ønsker at give.

Vi plejer at give 2500 kr. pr. person og så fordeler de dem selv blandt alle der har hjulpet os.

TIDSFORSKEL

Tidsforskel ved rejser til Sydafrika. Det er samme tid i Sydafrika og Skandinavien, når der er sommertid hjemme. I vintertiden er Sydafrika 1 time foran. Klokken 12 i Sydafrika, er klokken 11 i Danmark i vintertiden.

MYG

Myggene kommer frem, når solen går ned, og temperaturen daler. Det er i tusmørket, de fleste bliver stukket, så på den tid vil det være klogt at have lange bukser på og måske en langærmet skjorte og så ellers sørge for at blive sprayet på ankler, håndled, hænder og i nakken. Der er ikke malaria i området, og vi har ikke haft problemer med myg generelt.

VACCINATIONER

Stivkrampe, difteri og hepatitis A anbefales

BAGAGEVÆGT

Du må medbringe 23 kilo bagage fordelt på 2 tasker på turen (inklusive våben ). Indtil videre har det ikke kostet noget at få våben med, men om de kan kræve det på et tidspunkt vides ikke, og så vil det være for egen regning.

Våbenet skal være i godkendt flyvekuffert. Bundstykke og patroner i solid egnet kasse MED LÅS, skal på udrejsen befinde sig i din bagage omgivet af dit tøj. På hjemturen skal patronkassen MED LÅS højst sandsynligt checkes ind separat.

Eksempel på patronkasse:

CHECK IN

Check ind skal være afsluttet 2-3 timer inden afgang. Derfor mødes vi 4 timer før afrejse.

Du bedes IKKE checke ind hjemmefra dagen før som normalt, da vi rejser som en gruppe og har våben med på turen- det giver kaos i forhold til pladser osv. Vi checker ind samlet når vi kommer i lufthavnen, da vi rejser som en gruppe.

FORSIKRINGER

Du skal selv sørge for at blive forsikret. Du er hverken dækket af det gule eller det blå sygesikringskort.

Du skal tænke på os som dine erfarne rejsekammerater hos True Grit Safaris, og er derfor ikke et rejsebureau og ikke medlem af rejse garantifonden. Vi kan derfor heller ikke tilbyde forsikringer. En almindelig rejseforsikring dækker som regel. 

TØJ

Løst tøj er at anbefale. Det kan være køligt morgen og aften. Og meget varmt derimellem- tag både en trøje med og luftigt tøj.

Der er høj luftfugtighed så det er godt at vælge materialer huden kan ånde i.

En hat er rigtig dejlig til at skærme mod solen når vi sidder så meget på jagtbilen.

TRANSPORT TID

Udover flyrejsen er der fra lufthavnen til Lodgen 4-5 timers kørsel. Vi kører i en lille bus og der er drikkevarer gratis til rådighed.

Fra Lodgen til jagtområderne er der lidt transport, men det er meget rimelige tider vi bruger på at køre fra sted til sted.

MAD OG DRIKKE

Vi har bestilt masser af vildt kød og typiske sydafrikanske retter. Al mad og drikke er inkluderet i prisen. Husk dog at vi er jægere på jagt, så vær varsom med alkoholen. Du kan ikke drikke vand fra hanen.

STRØM

De har 230V dog et anderledes stik end dansk. Der er dog en adapter til telefonopladeren i alle værelser.

Strømmen i Sydafrika er dog ikke altid stabil derfor anbefaler vi at medbringer powerbank og pandelampe.

INTERNET OG WIFI

Der er Wi-Fi på Lodgen men du må påregne at det er både langsomt og ustabilt.

HVOR ER VI

Vi bor på et stort område på ca. 5000hk, men vi jager på mange områder og det er nærmest umuligt at sætte tal på- Men vi har i hvert fald plads nok (vi jager på + 39.000 HK) 😉 Vi bor i provinsen Limpopo og er da også kun 30 min fra Limpopofloden. Vi bor 40 km. Fra Lephalale.

JAGTEN

Når du har besluttet dig for at skyde mod et dyr, er dyret dit i det øjeblik du trykker af, uanset om dyret dør eller om det er anskudt. Hvis din PH finder tegn på at dyret er anskudt, skal du betale den fulde pris- også selvom det kun er 1 dråbe blod/ lidt hår/ andre tegn i øvrigt.

Når du opholder dig i bilen eller i campen skal din riffel være tom og dit magasin være tømt.

Det er meget vigtigt at du kender prisen på det dyr du skyder til (udover pakken), før du begynder at jage dem, så der ikke opstår uoverensstemmelser bagefter.

Du skal beslutte hvordan trofæet skal udstoppes. Når du har besluttet dig, kan det nemlig ikke laves om. Skinneren klargør trofæet sådan som du beder om det.

Alle rifler kontrolskyder vi inden vi går på jagt den 1.dag

Husk en god håndkikkert- det bliver du glad for- uanset om du skal jage eller kun er ledsager.

Vi glæder os meget til at være på jagt og rejse oplevelse med jer og håber også du vil gøre dit til at det bliver en hyggelig tur.

Knæk og bræk